05 april 2008

Någon som kan något om att göra mönster??

Så många kunniga & duktiga bloggare som finns därute, kanske någon jobbar med att göra mönster? I need help!

Jag tänker vara med i en designtävling och göra ett mönster, det är redan klart, men kruxet är att jag inte säker på hur jag kan gå vidare, mönstret ska vara främst till metervara, men även kunna användas till andra önskvärda produkter.Närmare förklaring:
-Mönster för m-vara i skala 1:1 färdigrapporterat för rapporthöjd 64cm,valfri
rapportbredd i pdf(CD-skiva)
-Hela el del av mönstret i skala 1:1 samt färgkarta(kartong)
-Mönstret i förminskad skala så att minst 1½ rapport i båda riktningar presenteras(kartong)

Glasklart? Inte für alles kan jag tillägga...
Det jag vet är att mönstret jag vill ha är klart(alltid något), m a o färdigritat, att en rapport är där mönstret börjar resp slutar och börjar på nytt s a s och att skala 1:1 är den naturliga storleken.Sen börjar min fundering!
-Skulle det räcka att skicka in ett ritad presentation, fast då är ju inte det ritade exakt på pricken likt! Eller måste det vara tryckt på något sätt?
-Mitt mönster ser likadant ut både på längd samt bredd, de vill ju ha i både naturlig storlek i längd och bredd och förminskad skala...hur ska jag tänka?


Detta är ju tyvärr inte mitt mönster *S*, men min tanke är att visa ett mönster som ser likadant ut uppåt,nedåt, höger och vänster.Capice?

Finns det någon som kan förklara för mig hur jag kan gå vidare?Bild:Mairo

10 kommentarer:

m a r i a k o d e n sa...

Nix pix....Ingen aning...Är totalt värdelösi sånt...Men jag lovar att köpa tyget i alla fall.....Eftersom din smak är bra smak...;)
Den gula bänken skulle vara huuur kul som helst att ha som tevebänk!!Otroligt glad man blir av den gula färgen!
Men har du sett de svarvade benenpå den...? Jag tror att nu kommersvarvade möbler tillbaka å snart så kommer åttiotaletsfuuula furumöbler med svarvat...=(
Jaglovar att INTE haka på någon furutrend...Du hör nu när jag iovar det va;)

Tror inte att nyheterna kommit än till Ikea....Men det borde ju vara på gång i alla fall.....??

Tapeten på inlägget nedan är såååå snygg..... Jag ÄLSKAR det!!!!!!

Ha en skön kväll!

kram!

Mys liv och hem sa...

Jag kan inte hjälpa dig med mönstret men med kostnaden för stockholm apartment:213 riksdaler.250 tror jag om du beställer den från designtorget.Visst visar du mönstret sen :)?Ha det gott

Maria sa...

Hej!
Jag har ju hållit på med mönster litegrann...men vet ändå inte om jag kan hjälpa dig. Det enda jag tänker på är ju att ett ritat mönster ju "blir" ett ritat, men om man vill göra om det så kan man ju scanna in det i datorn och bearbeta det i tex photoshop, men det kan jag bara lite om...så jag var kanske inte till stor hjälp nu...
Duken på mitt matbord är vaxduk och kommer från Stoff och stil.

Hege sa...

Et mønster består av en rapport som går igjenn oppover i tekstilen eller tapetet. En slik rapport må være nøyaktig slik at skjøtene blir usynlige. Det høres ut for meg som at ditt mønster består av en figur eller element som går igjen slik som på bildet du la ved. Jeg anbefaler deg å ta et utsnitt som viser figuren/elementet ditt eks. 6 ganger opp og 6 ganger til siden. Da får du en kvadret du enkelt kan forminske i mindre målestokk. I mitt arbeidet bruker jeg en linjal kalt reduksjonstav. Den har form som en TOBLERONE (sjoklade) og gir det ulike størrelsesforhold som 1:1, 1:20, 1:50 (halvert) også videre. I norge får man kjøpt en slik på bokhandelen.

Med et utsnitt kan du også kopiere opp din håndtegnede (eller data) skisse og pusle(legge) dem side om side for å se mønsteret i ferdig bredde og ønsket lengde. Ta et bilde og legg ved:)

Videre tror jeg en håndtegnet skisse fungerer kjempe bra som design utkast, men husk å legge ved farge koder på tenkt ferdig produkt da skisser og kopier ikke alti er godt nok gjengivende...

LYKKE TIL!, med vennlig hilsen Hege

Inredningsgalen sa...

Hej!
Du hade lite frågor ang priser. Jar tar 150:- för ett halsband med en namnbricka, 200:- för två brickor och 230:- för tre. Vad är det för material i dem du redan har????

Gud vad jag gillar tyget med elefanter!!!

Victoria sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig med mönstret även om jag jobbar med tyger, men jag har aldrig testat att trycka eller rita själv. Men jag hoppas verkligen att vi får se ett smakprov på bloggen när det är klart :D. Jag är tokförälskad i det här elefanttyget och skulle gärna investera i några meter, men vet inte riktigt var jag ska ha det!? Pojkarna är för stora och skulle nog hellre dö än att ha det i sitt rum så jag får väl komma på något annat!

Susihus sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig hur du går vidare. Men oj va skoj att ha gjort ett eget mönster. Tack för titten av din fina blogg. Lycka till med mönstret. Kram

Husmusen sa...

Kolla med Isa hon kan det där med rapportering av mönster www.isa.nu

Veras hem sa...

Mariakoden-Tack för kommentar:-)
Alltid lika roligt! Ja, jag väntar på tapeten vilken dag som helst nu.Dessutom ska jag till IKEA idag och köpa sofforna(äntligen).

My-Tack! Ska kika lite på Designtorget i böckerna innan bara:-)

Maria-Du öppnade mina ögon lite mera, TACK så mycket!

Hege-TACK!

Inredningsgalen-Vi har ju mejlat varann, så jag har koll...
Elefanttyget ÄR verkligen underbart!

Victoria-Jobbar du med tyger? Vad spännande.Vad gör du då?
Nä, vad gör man med fina "barn"tyger om man inte har småbarn?*S*

Susihus-Tack för det!

Husmusen-Tack för tipset! Får se om jag kollar med henne, men än en gång, annars tack!

Karin sa...

Sorry! Men jag håller på dig :)