06 augusti 2008

Lite mera nygammalt

Min mammas morfar var konstnär och hela släkten har ju förstås tavlor av honom hemma.
Alla har inte haft motiv i min smak, och denna har jag aldrig haft framme, men eftersom jag blivit lite mera nostalgisk sista tiden har även den fått en plats på väggen vid bumlingen.70-talet möter 40-talet.

Likaså den här lampan har fått en plats i sovrumsfönstret bredvid madonnan.Min mormor hade en glansperiod under 80-talet när hon gjorde massor med lampskärmar, den ena mer avancerad än den andra.Den här har jag heller aldrig haft framme, men nu när jag uppskattar stilkrockar mera än tidigare, så blev denna rätt klar när den hamnade just där!


Jag läste tidigare vad trendanalytikern Li Edelkoort förutspådde skulle ske i inredningsvärlden, bl a denna trend med hemtrevligt, bokhyllor på traditionellt vis i vardagsrummet, spetsar, mysigt och lite mormors-stil sådär.Japp, där är jag nu.Snacka om påverkad...

2 kommentarer:

Mys liv och hem sa...

Det är lustigt hur påverkad jag blir av trender utan att egentligen tro att jag blir det eller är glad att erkänna heller för den delen =)men that´s life.Det går inte att gå opåverkad ur det =)Ha det gott

Lisa sa...

hejsan! Ja du jag vet inte riktig vilken färg det blir. Målade ett helt gäng för ett tag sen i alla färger, En i varje färg. På ett sätt skulle de vara kul att ha den som den är men å andra sidan är ju turkost grönt eller rosa fint... svårt. Vad tycker du? :)

Hoppas du hittar massa fina fynd i dalarna :)