17 februari 2009

Extreme home makeover

Ja, en sådan ska ske här hemma hos oss! Det är tyvärr inget Bygglov eller några Simon & Thomas (de släpper jag inte in!) som ska komma hem till oss, utan det är vi själva som ska göra en BIG makeover på nedervåningen.

Vi har anlitat en arkitekt som i denna stund
håller på att rita hur det ska se ut därnere. Den delen som ska göras om består idag av 2 sovrum, varav det ena har en ytterdörr som leder ut till gårdsplanen och en rätt stor halldel där arbetsplats och sy-och pysselplats huserar. Detta ska förvandlas till 3 sovrum med skjutdörrar och ett mindre allrum för alla pojkar med kompisar.Dessutom ska entrén utanför ytterdörren byggas in(ligger redan under verandataket)och bli en hall med bra förvaring. Ett ganska stort projekt som ska påbörjas så fort som ritningen är klar.
Såhär ser det ut idag, det är en originalritning och exaktheten är inte så precis, men på ett ungefär:


Där det står förråd under trappen, där ska det bli en ny ingång till det som ska bli ett litet allrum och den andra ska stängas igen.Hallen blir utanför denna ritning och syns ej på bild.Nu ska alltså alla prylar och möbler packas ihop och förvaras(vet knappt var allt ska få plats) och vi alla ska husera på övervåningen.Det ska bli jättekul, men det blir något gott av det i slutändan.

I allt detta ska golv bilas upp, isoleras, vattenburen golvvärme in, väggar tas bort och nya sättas upp, rör ska tas bort och flyttas om, elen ska dras om och sedan kommer det roliga! Inreda. Killarna har bestämda uppfattningar om hur de vill ha det, men en mamma som jag måste övertyga och styra in på rätt spår..En världskarta ska upp någonstans, en tapetapa från Inke, nya sängar och vitmålat överallt är väl så långt vi vet nu.Lamporna och stringhyllan jag fyndat ska hitta sin plats här är det tänkt.Men jakten på tuffa lampor fortsätter! Ja, och andra härliga prylar & möbler.


En sån här snurrfåtölj vill killarna ha i allrummet

Några bords-Bumlingar får gärna lysa upp lite varstans


En sån här Luxus-lampa hittar jag lätt en plats till!


En golvlampa som denna smälter jag inför.Den kan få vara istället för sänglampa.Jag föreställer mig lilla W:s skrivbord såhär, fast kanske med stringhylla ovanför istället.Väggförvaringen får fortsätta vara på önskelistan.


Den här tapeten (som jag inte lyckas hitta på bild någonstans, utom hemma hos Hildur) vill minstingen även ha.Hoppas att han vill det sen också!

Jag önskar nu lite hjälp från er alla underbara bloggare som läser och kommenterar hos mig så flitigt! Vi ska som nämnt ha skjutdörrar till sovrummen, de ska gå in i väggen och nu önskar jag tips om skjutdörrar som inte kostar skjortan, var jag ev kan hitta sådana eller du kanske har skjutdörrar hemma som du kan tipsa mig om!
TACK!
Extreme home makeover is about to happen in our house! We're remodeling and renovating the downstairs. The blueprint shows what it almost looks like today, but it will be 3 bedrooms and a TV-room for the boys. A new entrance will be build in as well. Meanwhile the hunting continues for retrolamps and furniture.Bilder: Got to Get, Fixa & Dona, Tavern Agency

13 kommentarer:

Hildur sa...

Helt ok att du lånar min bild. :-) Är fortfarande lika nöjd med mitt val av tapet i lillebrors rum. Ska bli roligt att se er ombyggnad gå framåt. Kram Hildur

Lotten sa...

Oj vilket spännande projekt! Men samtidigt kan jag tänka mig att det kommer att bli kämpigt dels att bo mitt i bygget och dessutom knö ihop sig på övervåningen med hela familjen och alla möbler!!! Vårt projekt bleknar i jämförelse.... att röja ur och städa två förråd + garage är ju ingenting!

Tyvärr vet jag inget om skjutdörrar...

Kram Lotten

Maria sa...

Både kul men förstås massor av jobb att göra om. Jag brukar längta efter något projekt ibland när jag är på det humöret. Är som bra att tömma för att kunna göra en ordentlig rensning. Blir så lätt att man samlar på hög år efter år annars...

www.sammyrose.blogg.se sa...

mycket skoj på gång ser jag! det e så skönt med arkitekt. Det hade vi med och skjutdörrarna är vi speciellt nöjda med. ska bli skoj att följa. jag vill också ha en världskarta.

Lisa sa...

Å gud va skoj att renovera :D Jag är avis. helt klart :) fina möbler du spanat in!

Persilja sa...

Ååååh! Lyllo lyllo lyllo!
Är det nåt jag älskar så är det såna projekt, det pirrar i magen bara jag tänker på det!!!!
Det kommer att bli sååå fint med din magiska hand över det hela.
Har ingen pejl på skjutdörrar, men det är ju toppen med såna! De försvinner in i väggen när de inte behövs. Tv4 har ju satt in det ett par gånger, kolla deras hemsida, de brukar ju att listor. fast de väljer ju sällan budgetalternativet...

Karin sa...

Kolla K-rauta!

Anonym sa...

Är man lite mer lyckligt lottad om man har en såndär luxus lampa...isåfall är jag just det. Har en modell större men har lite svårt att placera den..är rädd att den ska blekas i solen :)
Hemma-mamman

Nina och Fredrik sa...

Va fint det kommer bli. Ska bli spännande att följa er och se hur det blir. Fina lampor du hittat. Gillar tapeten som lillebror ska få.

/nina

Myownhome sa...

Sista lampan var ju supersnygg..! Fast inget man ser så ofta ifall man skulle vilja skaffa sig en sån..

Ha en bra dag!
//Johanna

fnurr|solrum sa...

ja, lampor kan man verkligen ha lite överallt. fin blogg med fina saker. följer dig gärna!

.attle. sa...

skjutdörrar hos en av mina favoritbloggare: http://chezlarsson.com/myblog/2009/02/sliding-doors.html

a-k sa...

Exakt den fåtöljen blev jag väldigt sugen på att åka ner till Skåne och köpa. Men det blev en dansk variant i svart skinn istället som just nu väntar på en liten makeover.