31 mars 2009

New entrance

Nu ska snart betongen läggas på golvet därnere, isolering, armering och slangar för värmegolvet ligger på plats, och när det är gjort ska den brinna. Å det ska den tydligen göra så länge som möjligt, runt 10 veckor! Suck! Jaja, men den som väntar på något gott..

Mina tankar kretsar mera kring det som ska bli sen när allt är klart därnere.Listan är tämligen lång, ni ser ju själva vad mycket jag har att tänka på:

* Hur ska hallen se ut, vilket golv, vilken garderobslösning, sittplatser, krokar ?
* Vilket golv ska vi ha i resten av rummen? Lutar åt askparkett, men jag vill helst ha helvitt golv, maken vägrar typ laminat och lamell(det är där jag hittat vad jag skulle vilja ha). Att måla ett trägolv känns just nu inte som en skön lösning, mera jobbig, även om slutresultatet kanske blir bra.
* Var ska alla eluttag sitta i resp sovrum? Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man planerar (på ett papper!). Jag vill bestämma mig först när allt är färdigt, det är då man enklast ser hur möbleringen ska se ut, men då är det försent minsann. Men det ska inte snålas på uttag alla fall, fast det får ju inte heller vara kontakter överallt för att...hmm...
* Vilka sängar,övriga möbler, färger resp tapeter/väggdekorationer ska det bli nu då? Ja, eg är ju det peanuts just nu. Sådant går ju att införskaffa och fixa allteftersom.
* Vid trappen ned till nedervåningen finns det väggar som också ska ha något trevligt på väggarna, men VAD? Ja, det blir väl tapet, men maken gillar ju inte riktigt samma som mig. Jag vill ha Vårklocka/Josef Frank, svart eller vit, men se den gillar inte maken. Nja, kanske den svarta kan gillas fram med påtryckningar?
* Belysningen! Den är inte lätt. Det kommer tyvärr nog inte bli mina loppisfyndade lampor. Tror de kommer vara för stora. Alltså för stora för att
hänga mitt i taket,som de bör göra för att komma till sin fulla rätt, eftersom takhöjden (tror jag) inte blir standardhöjd. Lampor som inte hänger ned ser jag inte, bildligt talat. Var hittar man icke-hängande-taklampor? Jag ser bara plastiga plafonder á lá 80-tal framför mig *ryyyys* Tips någon?


Här kan ni se lite hur mina tankar för den nya hallen ser ut:


Till vänster om ytterdörren
blir det en garderobsvägg med skjutdörrar och passande inredning bakom.
Direkt till höger något liknande som bilderna visar, sittbänk, krokar, hylla, förvaring osv. Ja, ni ser ungefär tänket.


Du orkade läsa ända hit, bra jobbat.Thoughts about our extreme home makeover. The new entrance might look something like the pictures above.

4 kommentarer:

Kardemomme sa...

Hei Kicki :)Først må jeg få gjengjelde komplimentet du la igjen på min blogg i dag! Du har alltid vært en favoritt hos meg!
Kanskje ikke så rart når jeg ser hvor lik smak vi egentlig har ;)
Ser at du også har store prosjekter på gang i hjemmet og jeg er helt sikker på at det kommer til å bli kjempefint!!
Du spør om det gule stoffet jeg har på en pall i min datters rom og jeg kan fortelle at dette er stoffet til kun 1 gardin som jeg fant på et loppis! Jeg endevendte hele loppiset for å finne den andre gardinen uten hell dessverre..Jeg brukte mesteparten av stoffet på pallen og sydde pute av resten så det er dessverre ikke nok igjen til en hel lampe, ellers skulle jeg ha sendt det til deg på flekken!! Hadde vært så moro å se det hos deg!! Men jeg fortsetter letingen etter fine retrostoffer når loppissesongen starter opp etter påske og hvis du ser eller har sett andre stoffer hos meg du kan bruke er det bare å si fra :)
Vi holder på å pakke fordi vi reiser på fjellet noen dager så jeg må gå nå men vi blogges Kicki :)
Stor klem fra Kardemomme som heller ikke kommenterer så mye for tiden ;)

anna sa...

Vad roligt att få planera och inreda där nere, hallar är svårt men jag tycker båda bilderna ser fina ut.

Vårklockor-tapeten är en av mina absoluta favoriter, vill ha den i svart men inte heller min make gillar den, vad är det med karlar? :)

Lotten sa...

Oj vilket jätteprojekt! Förstår att det måste vara tusen saker att tänka på....
Den tapeten får mig att tänka på dokumentären "Paradiset".... det gamla paret som tapetserar med den tapeten i sitt sommar hus. Mannen gillar den inte och de målar över tapeten efter ett par dagar ;-)

Inspirationsbilderna ser jättefina ut.... det kommer nog bli jättefint till slut. 10 veckor är ju en väldigt lång väntan på att betongen skall brinna!

Ha en bra dag! Kram Lotten

Karin sa...

Finns snygga spotsskenor i rött på Mio