15 juni 2009

Extreme home makeover-The End

Ja, alla fall nästan..
12-åringen vill sova i sitt nya rum för första gången nu i natt, det enda som finns där är nya sängen bäddad med nya vita lakan tillsammans med en icke färdigmonterad garderob. Han som vill ha sakralt vitt( kanske med några färgglada kuddar och filt på sin höjd) och minimalt med prylar är nöjd som det är redan :)
Tonåringen fortsätter sova gott i våningssängen som nu stått i vardagsrummet sedan början av mars...han har inte bråttom..än..

Idag blev klinker-golvet fogat och utanför ytterdörren har det byggts samma panel som huset i övrigt.Det som är kvar är lite eljobb i den nya delen, lite småfix med garderober och dess inredning, inreda och pyssla osv.Utanför ska en trapp göras och lite annat fix & bygg.
Här kommer lite före/efter bilder till den helt nya ombyggda delen (som jag visat lite av tidigare):

FÖRE


EFTER


FÖRE


EFTER

Här blir det garderob med skjutdörrar.Dörrarna är beställda med en leveranstid på 2-4 veckor så vi får vackert vänta.Bakom blir det inredning såsom hyllor, klädstänger, skohyllor osv. Kikar för fullt på vad som blir bäst från IKEA, Stolmen eller Broder tror jag kan bli bra.

FÖREEFTER

Tonåringen utanför sitt rum.Till vänster är 12-åringens rum.Golvet i hall och gång blev svartpolerad granit, såhär ser den ut:

Vi är MYCKET nöjda med det valet


Här är inbyggda skoskåpet i entrén

En titt inuti visar hyllor som nog ska få vit vaxduk innan skor får flytta in, eller har ni något annat bra tips?
Tonåringen hade också bestämt sig för en världskarta tidigare, men ändrade sig.Han tror kanske att han kommer tröttna och att det blir för mycket färg, så vi har istället klickat hem denna, lite mindre och inte lika färgglada (jag har ingenting med hans ändring att göra-jag hade helst sett stora färgrika kartan)world-map från Ferm Living:

Beställdes här

Det blev mycket att titta på i detta inlägg, kul att du orkade titta & läsa ända hit.Almost The End for our extreme home makeover.The 12-year old decided he wanted to spend the first night in his new room in a new bed with new bedcovers.That's about what's in his room so far.The pictures are some before/after-pictures, they speak for themselves I guess..The map at the bottom is the map the teenager finally decided he wanted in his room.From Ferm Living.

6 kommentarer:

Hildur sa...

Oj vilken skillnad! Ser både snyggt och praktiskt ut. Ska bli roligt att se fortsättningen. Snygg hängare förresten (ovanstående inlägg)! :-)

ingen fara på taket sa...

Vad bra det blir! Jag har en vän som bor i samma område som er (det vet jag ju nu efter artikeln) så jag har tipsat henne om att kolla in din blogg och hur ni rustar er källare.

Lotten sa...

Såå kul att få följa er renovering! Det kommer att bli superfint - det ser jag redan nu ;) Det blankpolerade golvet såg jättefint ut.... och vad praktiskt med inbyggt skoskåp i hallen. Jag tror nog att vit vaxduk blir både fint och praktisk... man kan ju lätt torka av den. Sen är det ju så lätt att byta om man plötsligt skulle få ett oemotståndligt sug efter något prickigt eller blommigt;-)
Ser fram emot fler bilder längre fram....

Kram Lotten

Persilja sa...

Så fint det verkar vara!!! skoskåpet var fiffigt! Älskar såna detaljer! Världskartan har jag sett på riktigt hos en ung kille. Superfint!

anna sa...

vad kul at se, påminde mig om vårt eget husbygge, vad är det för hus ni bygger?

Veras hem sa...

Hildur- Nu känns allt bara bra när det i princip är färdigt!

Ingen fara på taket- Nu bli jag ju nyfiken...undrar vem hon är? Kanske känner vi varann? Vet du det? Hon är så välkommen så!

Lotten- Stod faktiskt o höll i en gul med silverprickar som var väldigt fiiin...nu vet jag inte...

Persilja- Tack!! Kartan har jag inte sett på "riktigt", så jag hoppas det blir bra. Den är på väg till mig nu och ska upp denna vecka! Bildbevis kommer.

Anna- Vi bor inte i ett nybyggt hus, det är från 30-talet.Men kul att du tycker det verkar vara nybyggt*S* Det är vår nedervåning vi har i stort sett renoverat klart.