07 juni 2009

Stoned

Ja, misstolka inte titeln på inlägget..det är inte som du tror.

Framsidan av huset ligger mot gatan och en ligusterhäck markerar tomtgränsen.Innanför häcken är en långsmal plätt med rosbuskar och ett träd.Inget konstigt med det förutom att tidigare var det ett riktigt tillhåll för maskrosor!
Finns det något jag verkligen avskyr så är det maskrosor (och kirskål). Ju mer vi har rensat och dragit upp desto mera blir det! Det här har gjort mig galen att vi bestämde oss för att här ska det bli sten, stora & små. Eftersom vi håller på och storrenoverar på nedervåningen så föll det sig som så att vi behövde gräva rätt långt ned i marken för att kunna byta ut vattenledningar och kapa av gamla gasledningar som fanns i marken(som vi inte har eller använder)och då blev mycket av denna plätt uppgrävd. När vi grävt igen det och snyggat till marken blev det en markduk och sedan kom stenen! Många härliga ton med kvartsit och kullersten. Köpte några fler rosbuskar ( Superstar & Queen Elisabeth)
och voilá! Färdigt! Never more maskrosor och annat ogräs.

Trädet heter tamariskSe här också med alla ljuvliga syrener! Nu håller de på att blomma över, men när de blommar så har vi överfullt med vita och ljus- och mörklila syrener. Doften är alldeles fantastisk. Man vet att det är försmaken på sommaren när de blommar.Härligt!Å vi får inte glömma mina älskade pioner! Tunga, doftande och helt underbara.

We've a small spot in the front of our house just by the sidewalk and small street.
It was filled with dandelions(weeds)! The more you pull them up the more you get. And I really really hate them in a garden. So we decided to put stones in different shapes there. This is how it looks like now. I also planted some more roses (Superstar & Queen Elisabeth).
The other picture is from our garden and some of all the lilacs we've during early summer period. White and purple and the air is filled with heavy and wonderful scents.
Peonies are my one & only true flowerfavourites.

8 kommentarer:

Re-dizain sa...

Vita pioner är blommor jag älskar mest av alla. Jag känner doften bara jag ser en blid av dom:)

EN INREDOHOLIC sa...

Jättefint reportage i family living!!! Roligt att se, o att få en påminnelse om din blogg. Hit kommer jag, igen o igen.

Kram
Jannice

EN INREDOHOLIC sa...

Jättefint reportage i family living!!! Roligt att se, o att få en påminnelse om din blogg. Hit kommer jag, igen o igen.

Kram
Jannice

•lotta på fnurr|solrum• sa...

finfina pioner!
ska bli första växten jag köper till trädgården som har nästan allt....förutom pioner. och det är ju ett måste.

Charlotte sa...

Det blev vældigt fint med store og små sten - god måde at holde uønsket vækst væk på.
Smukke pæoner du viser et billede af. Det er en af mine absolut yndlingsblomster. Jeg har lagt nogle billeder ud på min egen blog af mine pæoner, så kom gerne forbi og se dem. :-)
Hilsen Charlotte i DK
www.herhosmig.blogspot.com

Maria sa...

Det är fint med sten istället för maskrosor. Men hos oss så har de där %&¤D#H%# maskrosorna likafullt slagit rot mellan stenarna, trots att vi har markväv. de sitter inte djupt, men det är ju massor av jobb att få bort. Är inte FÖR gift, men funderar på det nu...

Lycke sa...

Åååå, vad fint det blev!!! vi har tänkt oss nåt liknande med grus o lite större stenar runt huset, dock inte haft råd ännu!!!
Och pionerna...åååååå, det dröjer ett tag till innan mina blommar här uppe i norr...har väl minst tio st olika på olika platser i våran trädgård...älskar pioner! Kände nästan doften ända hit!!!

Kram Lycke

Veras hem sa...

Re-dizain: Pioner. Det räcker bara att säga namnet..mmm..

En inredoholic- Tack Jannice!
Vad roligt att du tycker det. Välkommen tillbaka närsomhelst!

Lotta- Jag skaffar fler o fler pioner, blir lite som en godispåse snart.Måste ordna lite mera arrangerat härhemma, men de är alldeles fantastiska.Ett tips är att köpa en STOR krukpion, då blir det blommor året därpå eller pionknölar.

Charlotte- Ska kika in på dina pioner...

Maria- Åh...jag vet vad allt ogräs ställer till, andra växter som inte är ogräs det är minsann inte lika slitstarkt:( Även om de letar sig fram fast man har markduk så är det lättare då att ta bort det innan det blir ngt större, det är en (liten) tröst.
Testa med salt, annars är det gift som gäller %&¤//"#

Lycke- Det blev Lyckat Lycke:)
Men du...den som väntar på ngt gott, du får ju härligheten senare ist!