17 februari 2010

New thoughts

Mina inredningstankar och idéer har ändrat riktning. Känner inte alls lika varmt för loppisar längre, eller att buda på tyger på Tradera, inte heller att mixa en massa färger. Jorå, jag vill ha färg, men i en annan form, inte så blandat. Nu känner jag för lite mera rent, vitt, inte så mycket saker (framme), mera tavlor uppsatta, design, färgklickar förstås!, lite svart, kanske mera modern retro?

När vårt sovrum som varit ockuperat av en dator sedan vår ombyggnad för snart 1 år sen (!) fick flytta till sin nya rättmätiga plats, fick jag en kick av att se det med nya ögon! Tyget på väggen åkte ned och nu är det bara vitt. En oljemålning i guldram åkte upp ovanför sängen istället.
Men jag smider planer i tanken, skriver ned idéer på hur jag vill ha det. Det är inte bara sovrummet dock som jag har planer för, nä, alla rum ska få en liten skjuts!
Visar lite bilder från min inspirationsmapp så får ni ett hum om vad jag tänker...


sovrumsbilder från Alvhem, Sofie Lawett, Sköna Hem samt fina bloggen Dalstigen
Hotellrumskänsla är jag lite ute efter. Inte så dumt.För vardagsrum är dessa två bilder inspirerande för mig. Kanske inte riktigt så mycket tavlor som på vänstra bilden, men den är tilltalande. Den högra är även den från Sofie Lawett. Hon är otroligt duktig. Gillar allt hon gjort. Den vänstra bilden är från Family Living.Tavelvägg såhär är ju bara för fint. Den högra är hemma hos Benita/Chez Larsson. Så enkelt, så svårt att få till. Faktiskt.
Nu vet ni vad jag gör förutom att plugga och jobba :)


11 kommentarer:

liebespuppe sa...

Jag älskar också tavelväggar och avundas dem som får upp det så snyggt och inspirerande. Jag försöker komma ihåg att köpa tavlor i lite lik stil eller liknande men tavlor kan vara så dyra nu för tiden!!

Kul att du vill göra en ny inredningsstil men gör det inte för avskalat bara, det ser så opersonligt. Isf hotelrum med en twist!
Kram Frida

milla sa...

Vad roligt när förändringarnas vind ändrar riktning. Ibland tror jag att det som händer oss irl påverkar våra val av inredningen. Kul att följa din förvandling...kram Milla

Kardemomme sa...

Hei :))
Nå kjentejeg meg ikke igjen her inne..Ny herlig header og nytt bilde av deg selv! Så LEKKERT det var med den tapeten til den hvite trappa deres!! Innmari fint!!
Jeg har også tapetplaner om dagen. Går og venter på en tapet som ble kjøpt på ebay for et par uker siden. Nå som det går mot vår vil man gjerne fornye både seg selv og hjemmet og jeg starter hjemme så får jeg heller pusse opp fasaden på meg selv etterhvert :))
Lekr bilder du viser! jeg har alltid vært glad i det hvite og rene med enkelte fargeklatter av gøyale lamper og puter.
Det er så enkelt å bytte ut småtingene når man går lei..
Ha en fortsatt fin dag! Hilsen Kardemomme :))

Lotten sa...

Åhh vad jag känner igen mig i det du skriver. Loppis har jag bara tappat lusten för just nu känns det som. Jag vill rensa och göra mig av med saker istället ;-) Den ljusa vita danska stilen med färgklickar tilltalar mig väldigt mycket nu.
Fin ny header och bild på dig själv du har! Din kamera är en Canon ser jag.... Vilken sort? Jag har precis gett mig själv en förtidig 40-års present i form av en Canon Eos 450D ;-)

Ha en bra helg! JAg kommer att vara i dina krokar fredag - söndag!

Kraam

Johanna sa...

Kan man få en kopia på din inspirationsmapp? ;) Jättefina bilder, precis den stilen är jag också väldigt sugen på just nu. Kanske är det vårkänslor som gör att man vill ha det ljusare? Fint som snus är det i alla fall!

Sofia sa...

Åh vad härligt med ljus. Det är väl den här årstiden som får oss att komma på de tankarna. Det ser väldigt inspirerande ut

Christine sa...

jeg er så med på de nye tankene dine.. jeg har det på akkurat samme måten! er alt for lei av alle fargene og er på jakt etter en "ny" stil.. litt mindre farger, litt mer moderne, litt mer sort.. blir spennende å se forvandlingen hos deg :D

milla-andante sa...

Så många härliga bilder!! Ja denna tid på året när ljuset varit borta ett tag så vill man förändra... och rensa! Härligt!
Kram

Anonym sa...

Mycket inspirerande bilder!
Just nu tänker vi bara svart och vitt när vi inreder. Är rädd att jag glömmer att få in färgen. Men det kommer kanske med tiden.

Kajsa sa...

Fantastiskt fina bilder. Beskriver väldigt väl den stil jag vill ha härhemma. Tack för att du delade med dig!

I Veras hus sa...

Liebespuppe: Åh, det kommer inte bli för avskalat. Det går inte bara :) SÅ mkt har jag inte ändrat mig, vill bara tona ned lite.

Milla: Håller med dig. Det som händer IRL påverkar en att vilja göra "enkla" förändringar och då ligger hemmet nära till hands.

Kardemumma: Tack. Är helnöjd med "Frank" i trappan. /Kram

Lotten: Förändringens vind blåser åt olika håll:)
Läste om din tur till Sthlm. Otur att det blev så med vädret. Nu börjar det dock smälta.
Helt fantastisk kamera, det är också en Canon EOS 450D! Super.

Johanna: Det är SÅÅ mkt bilder i den, går inte att skicka vidare.
Nästan alla icke-mina-bilder är från den mappen.

Sofia: Håller med. Kan titta på bilderna själv länge länge.

Christine: Ja, man vill förändras. Går sakta men säkert framåt. Ska bli kul att se hos dig med:)

Milla-andante: Kram!

Hallakulle: Du har väl inte glömt färg heller! Ditt hem är jättefint!

Kajsa: Varsågod o kram!!