12 mars 2010

Köksplaner

Att vi ska göra om köket är bestämt, men inte riktigt när och hur. Fast vi har beställt en kyl & frys som vi fick levererat idag. Vi börjar i den änden istället. Tanken från början var en Smeg-kyl och en annan fristående frys som då inte skulle stå bredvid varandra ( för det hade ju sett lite konstigt ut). Nåväl. Vi går för att titta på Smeg-kylar lite närmare, men blir å det bestämdaste avrådda från en butik som har ett stort utbud av detta märke. Efter det blev maken (inte jag) helt på det klara med att någon sådan kyl (eller frys heller för den delen) blir det inte. Den var inte lämpad att öppna och stänga konstant (som sker i vår familj), den kommer inte att hålla lika tätt då efter ett tag enligt säljarens erfarenhet(=olämplig för en barnfamilj). Sedan att den inte har så rymligt innanmäte som vi eg behöver + att den kostar en liten slant är väl ingen hemlighet. Att den sedan är mer snygg att se på får inte min man att mjukna alls, tvärtom, han blir bara mer säker på att den bara är just det, snygg, men helt opraktisk. Suck. Jag struntar i om den är opraktisk.

Nu blev det mitt andrahandsval istället, och det var vitt med långa rostfria handtag som var önskemålet.
Köket ska ju bli vitt, vitt och lite mera vitt och då passar dessa in väldigt bra:Husqvarna/Electrolux. Smälter in perfekt i det kommande vita köket.

8 kommentarer:

m a r i a k o d e n sa...

Hej på dig min favoritbloggerska;)
Men ååå...du kan väl skicka mig din mailadress, för jag antar att du inte skaffat facebook?;)
själv har jag marikodensnabel-a-hotmail punkt com.

Känner mig så otroligt less min blogg o sen att man bor i en liten stad där det minsta lilla man gör sticker ut o man anses sååå konstig. Njä, ingen lust att bjussa på händelser o reflektioner från mitt liv :( ...just nu iaf!

Lovar att höra av mig om jag beger mig till sthlm!! Så får du visa mig en massa roliga affärer!!!

Ha en bra helg!

Kram på dig!!

Frank och jag sa...

Tr¨kigt ang. Smeg som annars är de överlägset snyggaste kylskåpen. Personligen har jag svårt att tro att de skulle vara så dåliga för då borde de inte ha blivit så populära- folk vill ju inte köpa skit för så mkt pengar. Nåväl, mina föräldrar har de där kyl o frys samma märke och modell som de vita ni bestämt er för och de är verkligen bra. Lätta att öppna och snygga att titta på.

lycka till med renoveringen!

Lotten sa...

Smeg fick underkänt i en undersökning för ett par år sedan. Annars hade vi tänkt ha det på landet... men inte efter vi såg de resultaten i undersökningen! Synd, för dom är ju såå snygga!

Träskorna jag fick är ifrån "Inga from Sweden". Underbara att gå i... mjuka och sköna!

Kraam Lotten

Cornelia sa...

Ja tyvärr går inte praktiskt och snyggt hand i hand. Jag hade oxå gärna haft en Smeg kyl, jag tycker de e supersnygga o den hade passat perfekt i vårt hus. Men när det gäller kyl får det praktiska före det snygga, man behöver en stor kyl med gott om plats. Och sen ska den ju va hållbar oxå!

Frida H sa...

Men.. det ska ju finnas en SMEG kopia att köpa, de är kanske bättre? Jag minns inte namnet men de som sålde SMEG borde ju vetat dock. Jaja, hoppas ni blir nöjda med ert andra val!!

Maria sa...

Har som funderat på det att SMeg ser ut att vara små invändigt. Synd att sådana skönheter inte är perfekta på andra sätt och vis...

I Veras hus sa...

Mariakoden- You've got mail ♥

Frank & jag- Ja, jag är lite småledsen över Smeg faktiskt, men jag gillar de här vi har nu med.
Läs Lottens kommentar här ovan om undersökningen. Tror inte de är direkt skit, men inte värda vad de kostar och långt ifrån bästa märket.Tyvärr.

Lotten- Inga from Sweden *ler*
De var verkligen fiiina! Have2have
har schyssta skor till lika bra priser.
Ja, Smeg är som karameller. Men det verkar vara det enda...

Cornelia- Håller med dig!

Frida H- Gorenje och Bosch säljer liknande 50-tals inspirerande kylar, men jag har ingen aning om kvalitén där. Nu har vi redan köpt så..

Maria- Ja, de ÄR små inuti. Alla fall om du jämför med en annan "vanlig" kyl. Just för den sakens skull är det inget bra köp för oss då den kyl vi köpt nu är preciiiiis i storleken..

Ylva sa...

naaaj menar du att de inte är bra?! Har siktat in mig på ett sådant kylskåp, skulle vara så fint i nya 50-talsköket.