10 oktober 2007

I en samlares spår

Jag samlar på inredningstidningar och urklipp,så är det.Köper,prenumererar,printar ut det mesta jag kommer över.Till slut blev det lite ohållbart,maken höll på att bli galen på alla tidningar som i hans ögon är ett fult inslag i hemmet och speciellt när de börjar ta över..Grejen är ju den att jag läser faktiskt alla tidningar flera ggr,men OK,jag gjorde en rejäl rensning och det kändes faktiskt rätt bra.Nu ser jag en tidning med lite mer kritiska ögon,skall den få vara kvar hel & fin ska den innehålla många godbitar,annars ryker några sidor eller hela tidningen!
Samlar på alla urklipp som jag fastnar för och de är sedan indelade i olika kategorier...
Här syns några urklippskategorier,de som är av direkt intresse,typ en bild på den toalettstol vi vill ha,sedan hela hem som är väldigt intressanta och som det tittas igenom rätt ofta för inspiration,sedan hem som är intressanta,men inte SÅ intressanta(hänger ni med här?),ren trädgård,rena tips,ja,ungefär så ser min uppdelning ut.

Här är delar av min tidningssamling.Den innehåller några godbitar från tidigt 90-tal.

5 kommentarer:

Lotten sa...

Hi, hi.. jag är exakt likadan men.... jag har inte klippt mina tidningar än! Jag är på god väg dock, i tanken...Jag har inte hjärta att klippa i de fina tidningarna men jag inser ju att jag måste rensa.... snart!

Karin sa...

Jag gör också så. River ut intressanta artiklar och sätter in i pärm. Resten tar jag med till jobbet.

Maria-Jag blommar sa...

Jag har gjort rensningar tidigare år så jag har också utklipp,,,men bara en pärm. Men nu har jag sparat alla inredningstidningar de senaste 8 åren eller något. Jag har dem i källaren och framme är kanske bara senaste året...Jag har också alla tidningar med jultema på samma ställe så snart måste jag ta fram och njuta av dem...
Men jag sparar BARA (inte så bara kanske) inredningstidningar!

Mariakoden sa...

Haha.....*ler igenkännande*
Jag KAN INTE kasta tidningar!!!
Det går bara inte!!!
Visst är det MAMA jag skymtar???
Tycker dom har fina heminredningssidor!!!
Kram!!

Perislja sa...

Men hurra vad glad jag blir nu då!!!! Jag har alltid skämts för min hemliga last. Har försökt gömma undan de där högarna. Och hu! Jag törs inte räkna så många kronor jag lagt ut på detta !!! Det skulle nog räcka till att topprenovera huset! Hjääälp!!!
Men den njutning det gett mig och ger mig är det ändå värt!!!
Jag river också ur och rensar bort resten. Det är befriande att göra det ibland. När högarna börjar bli så stora och man inte längre hinner bläddra igenom allt. Jag sätter in allt i pärmar och har nu sju stycken fulla pärmar med bara favoritinredningar! Helt otroligt. Det är en stor njutning att sitta och bläddra i. Tänker ibland att jag ska sortera det mera, typ danska hem, bohemiska, konstnärliga, stilrena, lantliga osv. För söker jag nåt tar det ju timmar att bläddra igenom. Men jag har inte kommit till sorteringen ännu. Skulle ha gjort det från början som du!