01 augusti 2008

Sommarfyndat

har jag gjort en hel del senaste månaden, både på hemmaplan och ute i landet.
Snart åker vi till Dalarna för besök på Carl Larsson-gården bl a och jag räknar också med att kunna loppis-fynda en del.Är det någon som har tips gällande Hedemora,
Säter, Borlänge?


Stadsmissionen har flera butiker i Sthlm och där jag fyndat allra mest är den på
Skånegatan på Söder, här 70-tals tyger som får mitt hjärta att klappa lite xtra.


En virkad mormors-filt trodde jag väl aldrig att jag skulle fynda i Stockholm! Men
denna hittade jag gömd och vikt under en annan filt av det tristare slaget.50 kr var den värd på Stadsmissionen.


ÄNTLIGEN! En jordglob av den gamla sorten med Sovjet och Jugoslavien och med belysning.Stod bakom kassan på Stadsmissionen täckt med fint damm.

12 kommentarer:

☆Cel'Dara☆ sa...

Vi har exakt samma "Politiska Jordglob" här hemma, den är jättefin. Ger jättefint sken sen framåt höstkvällarna. :-)
Mormorsfilten var ju verkligen ett fynd oxå. Den blev jag VÄLDIGT avis på!

Mamamekko / Vit design sa...

Vilka fynd du gjort! Det första tyget (eller är det påslakan?) gör mig nostalgisk. Min gammelmormor hade precis ett sånt, ettpåslakan då, som hon alltid bäddade med när vi sov över hos henne som små. Och en exakt sådan jordglob fyndade jag till min lillasyster på loppis nyligen, hon har länge trånat efter en jordglob. Jag gav 40 kr för den tror jag... Ha en trevlig helg!
Kram

Maria sa...

Wow, vilka fina fynd!

Jag var in på Myrorna i Stockholm när jag var där i början av året och jag tycket att allt var tokdyrt där...så bra att det finns ställen där man kan fynda i Stockholm också...begagnade prylar ska ju vara just FYND för att jag ska vilja handla dem...

alvorada sa...

WOW! SÅ mye fint du har funnet. Jeg vil også ha en sånn globus!

Nina sa...

Kjempe fine fynd du har gjort.. Jeg har også en sånn globus... 50 kroner.. pirr i magen hver gang jeg tender lampan.

Lotten sa...

Wow så mycket fint du har fyndat! Jag har en exakt likadan jordglob hemma... men vi behöver byta det elektriska i den för den luktar brännt när den är tänd ;-) Mormorsfilten var oxå jättefin! Jag har oxå fyndat en sådan som jag skall visa längre fram.... när jag kan ladda över bilder igen;-)

Ha det gott! Kram Lotten

Kardemomme sa...

Men for noen funn du har gjort!!
Jeg drømmer stadig om å komme over et sånt hekleteppe, men det ser dårlig ut foreløpig! Dere svensker er heldige som har loppis hele året!!! Vi nordmenn har kun muligheten hver vår og høst når skolekorpsene har sine årlige markeder..
Og så heldig du er som skal besøke carl Larson gården! Jeg har flere bøker om Carl Larson som var mitt første intense kjærlighetsforhold med kunstverdenen! Jeg hadde mange av bildene på veggen da jeg flyttet til min første lille leilighet! Håper du tar mange bilder og legger ut på bloggen..Hvis ikke det er noe dumt fotoforbud da..
Klem fra Kardemomme

martina sa...

Fina saker du har fyndat, för det var minsann bra priser annars tycker jag att det kan vara lite överpriser i Sthlm! Det var minsann ett tag sedan jag var på loppis, är liiite sugen!

Veras hem sa...

Cel´dara-Globar är så snyggt och roligt att ha en gammal variant.Ja, jag är riktigt nöjd med filten.

Mamamekko- Det är ett påslakan! Bra kvalité och snyggt som 17.Såna där nostalgikickar älskar jag, när minnet drar en tillbaka.Ja, 40kr för en jordglob var ett riktigt fynd.Jag fick ge 150kr för min.Tyckte det var ganska billigt...

Maria-Ja, både Myrorna, Emmaus och Stadsmissionen är här i Sthlm rena butiker oftast inne i stan.Vissa saker är just dyrt och inget fynd, men Stadsmissionen är bättre än Myrorna tycker jag.Kul när man väl fyndar:-) Det gör en glad.

Alvorada-Länge har jag letat efter fynd-jordglobar, men inte funnit ngn, men NU! Nu var det min tur:-)

Nina-Min jordglob var nog inte så billig ändå ,med tanke på vad ni andra betalat för era...men jag är glad ändå!

Lotten-Den här globen är ojordad, så den är inte använd så mkt än, man får väl hålla lite koll när den är tänd, fast det behöver den ju inte vara eg!
Har du kamera- eller dataproblem?

Kardemumma-Du får öppna en loppisbutik i Norge så alla har en chans att fynda året om!

Man får inte ta bilder inomhus i Carl Larsson-gården tyvärr, men man kan köpa vykort från alla rum o så förstås...Har varit där många ggr och det är verkligen alldeles fantastiskt! Guiderna är så duktiga på att berätta.
Kan berätta en liten hemlis...min syster, som har bloggen Alla bäckar små, är sambo med släkting i rakt nedstigande led till Carl Larsson.Han sitter med i stiftelsen som finns för Carl Larsson-gården och syrran o sambon är på världens kräftskiva där varje år.Lite kul.

MissKatka sa...

Jag har gett upp om att fynda i Stockholm, men du har verkligen lyckats. Det finns en
S:t Erikshjälpen i Hedemora, men försök att kolla upp tiderna innan dom har bara öppet några dagar i veckan.
Länktips:
http://www.svenskaloppisar.se/
http://www.loppmarknader.se/index.php
http://www.loppis.org/

Lisa sa...

Va avis jag blir, har velat ha en sån där mormors filt jätte länge! Billigt du kom undan också ;) En vän i Ely köpte en jätte stor sån pläd (skule säkert täcka en dubbelsäng) för ynka 2 pund. Jag dog när hon sa det ;) De andra fynden vart med fina.

anna sa...

Jag hade en exakt likadan jordglob för många år sedan som jag älskade men min dåvarande svärfar råkade göra sönder den :/

Fina fynd du gjort!