16 oktober 2008

A real bargain!

Åkte snabbt förbi en loppis-butik i närheten av hemmet där de mest har skräp, men denna dagen hade de en massa möbler utanför på gatan.Jag såg något jag letat efter i ögonvrån och bokstavligt talat nästan tvärnitade med bilen.Hoppade ur för att kolla in priset, 120:-, absolut, helt överkomligt, ja, rentav dumt att inte slå till!
I priset ingick att herrarna i butiken lyfte in, plockade ur lådor och spände fast bakluckan som inte gick att stänga helt, så jag tror minsann att detta var ett sånt där fynd!

Jepp, det var en sekretär, å nej, det är inte teak, det är fanerad björk(?)utanpå.
Den är så praktisk med lådor, småfack och ytterligare smålådor inuti och skivan kan man dra ut.
Hursomhaver, så har jag letat efter en sekretär, även om jag inte alls har någon uttänkt plats för den(än), men det kommer.Vi ska göra om hela nedervåningen och då kommer en av grabbarna att behöva en plats att sitta vid och förvara sina småsaker.

Jag har haft dessa bilder i bakhuvudet:

Båda bilderna är från danska hem och gula..

Vid en presentation för maken i vilken färg jag hade tänkt mig denna, så kan vi säga att han helt enkelt vägrar gult! Vitt tycker han är en bra färg på denna möbel, men det vill inte jag! Vilken färg ska det då bli?? Han brukar ju inte vara intresserad, utan låter mig agera fritt och sen tycker han allt blir så fint, men nu var han säker på sin sak.DÅ kan jag ju inte måla den gul..typiskt..tips?..någon?I made this bargain on a steady flea-market shop closeby.Want to paint it bright yellow like the other pictures, but the husband refuses! We'll see what it turns out to be..

6 kommentarer:

Maria sa...

Är ju verkligen snyggt med gult, så...vad kan man då tänka sig. Lite gröngul kanske, sådär lime...kan det vara något?

Victoria sa...

Men gult som hade varit så fint!!
Men grönt kanske eller sådär snyggt turkos! Vilket fynd du har gjort oavsett vilken färg det blir - grattis!

Lotten sa...

En precis sådan har jag stående i garaget. Arvegods efter min farmor... min pappa gjorde sina läxor på den. Tyvärr blev den uppbruten i ett inbrott för ett par årsedan och då åkte den ut i garaget.

Orange, ljusblått, illgrönt.... men gult hade varit finast ;-)

Perislja sa...

Lila förstås! Eller röd! Eller turkos! Eller cerise! Allt blir snyggt bara det är en klar och fin färg. Inget pastellblask. Som det gula fast annan kulör. Innan jag scrollade ner på din sida såg jag framför mig precis den inspirationsbilden. Sen såg jag att du också hade den på näthinnan och i bloggen. Vad ska möblen stå mot för vägg? Ta en snygg brytning mot den väggen. (Och är den vit är det ju fritt fram!)

Alla bäckar små sa...

Vilket fynd! :-) å vilka hjälpsamma herrar!
Jo, jag tycker faktiskt svart, rätt coolt och så kan du kika på andra hantag, typ i guld.
Kram på dig från syrran.

Veras hem sa...

Maria-Har varit så inställd på gult, ska försöka övertala maken att det faktiskt är snyggt! Jag vet inte annars...
Vi ska vara med i FL ngn gång i vår, vet ej ännu i vilket nummer, men får väl reda på d framöver.

Victoria-Ja, suck..gult är ju d finaste.Måste visa maken bloggen att ALLA tycker den ska vara gul.Å alla ni vet ju vad ni pratar om!

Lotten-Åh vad synd att din blivit lite förstörd:-( Fast den här är inte tipptopp den heller.Måste övertala maken! Sådär ljust aqua/ljusblå är inte heller helt fel.Eller sådär ärtgrön, d kan nog också vara finfint..

Persilja-Lila! Nädu, det är nog den enda färg jag inte gillar faktiskt, så d blir d alla fall inte.Knallfärg absolut, här ska inte mesas med pasteller eller annat snällt! Turkos är inte dumt, men maken tror jag inte skulle gilla d heller:-( Väggen blir nog vit, så då passar ju ngt knalligt javisst! Tack!

Sis- Lilla W tyckte svart han också, men d vill jag inte ha heller! Ja, nedersta lådan har inte hela handtag, så jag vet inte vad d ska vara istället, men inte guld heller.Sorry*s*