24 mars 2009

Extreme home makeover 2

Idag är det två veckor sedan precis vi startade med projekt Extreme home makeover.
Det händer en hel del. Därnere ser det ut som en arkeologisk utgrävning just nu.Det är utgrävt ca ½ meter ned, avlopps- och vattenrör är bytta och idag fylls det på med
grus.


En del av ett rum dagarna innan. Vi har åkt till återvinningen med jag vet inte hur många laster med skräp och prylar vi samlat på oss.HUR har vi kunnat haft så mycket bråte och kanske-bra-att-ha-saker?! Skönt är det alla fall att rensa.Och vi har varit stenhårda.Mycket har vi gett bort, lite sparats och resten BORT!


Dag 1- ALLT rivs ned


Dag 2-7 Bilning, bortforsling av all betong. Vi stöter på berg som måste sprängas
bort och det gjorde maken med snigeldynamit.Titta hur det ser ut! Ska det bli något av det här?

Utomhus har snön vräkt ned precis lagom till dagen vi skulle börja

Sedan smälte allt bort i rena våryran. Hur härligt som helst! Men bakslag. Snön yrde på igen i söndags.Usch så deprimerande det är med denna snö.Den kunde väl varit här i julas istället, nu vill jag ha snödroppar och grus.
Kom ihåg den här Före-bilden på det som ska bli en ny hall.Bakom presenningen satt tidigare en vägg och dörr in till nedervåningen.Det ska bli en ny vägg där nu också och en ingång, fast inomhus.Framför presenningen blir hallen och yttervägg samt dörr
hamnar där man ser betongformen.Vi ska troligtvis ha ett långsmalt fönster bredvid dörren, ett som går ända ner till golvet, kan nog bli ganska fint. Vi skulle ha ett runt fönster där, men det har vi skippat eftersom ytterdörren har ett runt fönster och det blir lite kaka på kaka.Ritningen har också blivit förändrad.Inte mindre än 3 ggr har vi ritat om det och den här lösningen blir allra bäst för vårt lilla hus:

Allrummet är borta, det blir för mycket prång. Ytan är trots allt inte större än tidigare, ca 35 kvm exkl hallen som ska byggas in. Nu får killarna ett varsitt rejält sovrum på runt 10 kvm var istället.


Idag kom ett skepp lastat med...Grus!

Det ska nu fyllas på innan man kan börja med golvet som blir betong med värmeslingor och sedan trägolv ovanpå detta. Vilket golv vi ska ha har vi ingen aaaning om än!
Så mycket beslut och tankeverksamhet...Today it's exactly 2 weeks since we started the Extreme Home makeover on our house.A lot has happened since. It's like an archeological site down there.The plumbing in the ground has been changed and today the small stones arrived to be spread out all over before we can make the floorheating and concrete floor.That's the worst part.After that we can start to lay out the wooden floors above, the walls, new windows and so on.

3 kommentarer:

Ulla sa...

Oj,jo joj Vad ni har varit duktiga,och så duktiga hantverkare ni har. Hoppas inte tålamodet tryter (fråga mig jag vet) det kommer att bli sååå fint sedan, bara du har fått ordning på golvet så kommer du att se allt det roliga bit för bit växa fram. Ville också säga att behöver ni vatten, dusch, bad så vet ni var vi finns.

Lotten sa...

Oj vilket projekt! Det kan inte vara lätt att bo mitt i det...? Men det kommer ju att bli såå fint när det är klart så det är väl värt det ;-)
Vi har ett avlångt fönster vid sidan om dörren med runt fönster i - Det är perfekt tycker jag! Det blir ljust och fint... men ingen direkt insyn!

Kram Lotten

solrum|fnurr sa...

väldans!
det ska verklgen bli spännande att följa.