14 maj 2009

On the floor and other things

Äntligen har vi hittat rätt golv till renoveringen! Både trägolv och klinkers. Att det ska vara så svårt att hitta rätt, men när vi nu funnit det vi vill ha och det känns rätt i magen på oss båda, det är väl då det är rätt.
Vi har inte fått hem alltihopa ännu, så jag har inga egna foton, men ungefär såhär ser trägolvet ut vi valt, det är ett 1-stavigt vitt ekgolv som ska ligga i alla sovrummen:


(bilden är hittad via google / styleroom)

Klinkersen hittade jag ingen bild alls på som ser ut som det vi valt, är den så ovanlig? Det är alla fall ett svartpolerat granitgolv, hur fint som helst. När vi båda såg den lagd i en del av butiken nästan slängde vi oss ned på golvet och kände direkt att det golvet ska vi ha! Inget snack om saken. Ska visa sen hur det ser ut.

En sten lättare om hjärtat letar jag vidare efter tapet...suck, det är inte lätt..
Men nu tror jag faktiskt att jag hittar rätt! Jag skriver jag, för att maken tycker att golvet varit enormt viktigt (och det har det)och han överlåter beslut om tapeter, belysning och andra detaljer till mig. Ja, han ska ju tycka om det förstås, men jag tror han är glad att slippa titta & tänka över det. Jag har varit inne på Josef Franks mönster Vårklocka, både svart och vit:
Maken har väl tyckt sådär..att den vita är lite för snäll och den svarta för ..ja, svart. Däremot tyckte han den här var riktigt fin som jag letat fram:


Den kommer från Interior 1900 och är en sen 60-talist. Ni undrar kanske var tapeten ska sitta? Jo, i trappen ned samt en bit på väggen nedanför, så det är ingen stor tapetsering, men likväl så otroligt viktig. Golvet är schackrutigt i svart och vitt och trappen kommer bli vit inom kort. Tror det kan bli riktigt lyckat. Vad tycker du?
Övriga rummen kommer tillsvidare alla att vara vitmålade, förutom äldsta sonen som valt en världskarta på en vägg i sitt rum:Belysning då? Det är också knepigt eftersom takhöjden inte är såpass att man kan ha de rejäla taklampor, typ Bumling, som jag helst skulle vilja ha. Letar med ljus & lykta lite varstans och hittade faktiskt till slut ett par lampor som passar in finfint.Nämligen på Tradera. Jodå, Luxus-lampor i form av plafonder, en säljare sålde 2 likadana och dessa bud vann jag nu ikväll! Det behövs flera lampor, men letande fortsätter....
(bilden är säljarens)We finally found the rights floors for the renovation downstairs!
Who could have known it to be that hard? When we finally found the right ones, wooden floor and tiles, it felt right in the stomach. I guess it feels that way when it's right. I don't have any pictures of my own yet, we haven't got the floors delivered just yet, so I found a similar floor on the web, top picture, it's a white oak-floor for the bedrooms.
Could not find any pictures that even slightly looked liked the tiles we had chosen.It's black-polished granite-tiles. We just fell on the floor when we saw it layed in the shop.
Wallpaper is also an issue, but my husband leaves it all to me and I think I've found the right one! The black and whites ones are by Josef Frank and the flowery one is a vintage one from the late 60's. I think the vintage one is the one.
The lamp at the bottom is a couple I found on Tradera ( E-bay) and they will also find their place in 2 of the bedrooms.

3 kommentarer:

Victoria sa...

Vad fint ni får det - ska bli kul att se när det är klart :-D!

Alla bäckar små sa...

Åh, va kul, du vann lamporna!! :-) *nyss hemmkommen från ett varmt sardinien*
Kraaam

Cecilia sa...

Hej!

Googlade och hittade din blogg :) Skulle vara intresserad av att höra vad det är för fabrikat på det vita ekgolvet då jag själv letar efter något liknande.

cecilia