11 november 2009

Mapinspiration

Kartor är helt rätt. Man ser dem överallt, säg den bloggare som inte har en jordglob? Benita gillar kartor och har gett oss en massa inspiration och tips när det kommer till att hitta på vad man ska göra med en karta.
Den här har jag i min inspirationsmapp och går och funderar på om det ska upp något liknande nånstans...


Bilden från Sköna Hem


Visst är det en fin idé?  Amerika-fantast som jag är har jag en massa kartor hemma därifrån, så någon av dem kan man väl använda och det känns ju också rätt-om man har någon form av relation till kartan ifråga. Den måste iofs vara rätt stor om man ska ha denna storlek, men en mindre funkar ju minst lika bra. Nu är bara frågan: var? Det är ju inte så att man är fattig på bilder, foton och idéer, bara på väggar. Har du kartor hemma i någon form? Hur ser det ut?
Förutom att vi har ett par jordglobar hemma (jepp) så finns även denna i 13-åringens rum:

      wallsticker från Ferm Living

Maps are soo right and trendy. What blogger doesn't have a globe at home? You can do many things with a map. Just look at Benitas blog and be inspired by her DIY-ideas.
The pic above, isn't that a great idea? Just a piece of a map. Do u have maps of any kind at home?
I've a few globes at home (yupp) and the world map from Ferm Living above.

4 kommentarer:

milla-andante sa...

Snyggt! Ska kika in där och kolla var hon gör mer med sina kartor. Själv har jag en jordglob *ler* och en inramad karta över Blekinge som betyder extra för mig. Den hänger på "rätt" plats enligt Feng Shuin också:) (det ska tydligen vägleda en bra i livet:))
Kram

Lotten sa...

Jag har en jordglob givetvis... och en gammal skolkarta ihoprullad. Den skall upp på någon vägg i framtiden....

Kraam Lotten

susan said so sa...

Hello!

I too love maps and globes.

Nice blog here, and nice posts. I really love that I can find things on your blog I haven't seen elsewhere.

xox,
Susan

confessionsofasineater.blogspot.com

Ylva sa...

Den där världskartan har jag funderat på vid ngt tillfälle den är riktigt snygg. Min man är en extrem kartnörd och skulle nog helst vilja ha ett kartrum men där går väl gränsen möjligen. Jordglob köpte jag till sommarstugan i somras, superläckert.