01 november 2009

Nellybell


Har blivit såld på virkat! Speciellt runda mattor.Och sittpuffar. Hos Nellybell kan man få lite av varje i virkat. Jag vill ha en matta. Och en sittpuff.

Bilderna från NellybellSka man försöka sig på att göra en egen kanske? I senaste numret av Hus & Hem (12/09) finns beskrivning på hur man kan virka sig en egen matta.Stor virknål och gamla tyger så går det på några kvällar står det.Det låter ju bra. Hur var det nu man gjorde? Senast jag virkade måste vara i syslöjden.
Bilden från Hus & Hem- Inspirerande som gör att jag vill virka.Nu.


Swedish family company Nellybell makes nice things in crochet. I want a rug.
Lates issue of Swedish magazine Hus & Hem have a description how to make a rug of your own. It's easy they say and takes a few of your evenings. Sounds good. Though I haven't made anything in crochet since school.

9 kommentarer:

milla-andante sa...

Ja verkligen läckert!! Köpa för min del... minns inte ens hur en virknål ser ut...hehe..
Trevlig söndagskväll!

Lotten sa...

Mm jag är oxå sugen på en sådan matta..... Jag lärde mig ju att virka i våras så det skulle nog gå ;-) Det är inte så svårt....

Kraam Lotten

Victoria sa...

Klart du klarar det, tror det är jobbigare att få till alla remsorna som man ska virka av - men snyggt blir det ju! Kram Victoria

Johanna sa...

Å vad sugen jag blev nu! Har precis köpt en sommarstuga som jag vill renovera i lite bohemisk stil, skulle passa utmärkt! Skall genast inhandla tidningen och börja!

Jeanette Lunde sa...

Åååå...så utrolig fine!
Jeg har et gammelt hobbymagasin fra 70-tallet som viser hvordan man gjør. Og det ser enkelt ut, men sikkert litt knotete når det blir så stort.
Tror jeg heller vil kjøpe ett ferdig laget :) Takk for at du deler!

fingerspitz sa...

Jag har virkat några runda mattor, det är ganska lätt. Svårast är att öka lagom så att mattan inte blir en skål eller bubblar sig. Sen går det åt mycket tyg till de yttersta varven.

Om jag hittar mattrasor på loppisar brukar jag passa på att köpa om färgerna är snygga.

Krumelur sa...

Åhh... vad snygga sittpuffar!!! Kanske ska leta fram lite tyg och min största virknål!

Dessutom måste jag säga du har ju bästa namnet på bloggen... =) (min dotter heter Vera!! ;) )

sara sa...

jag testade en gång att virka så där, rätt kul men man blir trött i fingrarna. jag satsar nog hellre på att köpa vill också ha en runt matta! vi får se.

itsallvintage lovisa sa...

ah, vi hade lyckan att få ett gäng, typ fem runda stickade mattor med husköpet. de pryder numera det vitmålade trägolvet i lilla ungens rum. i love them!!

kommer snart ett inlägg på vår blogg, där de finns med. = ) om nån vill se.