16 december 2009

The entrance and galleryAtt bygga om tar sin lilla tid minst sagt. Man tror att det ska vara klart en viss tid, men lägg på ett halvår till..typ.  Vår ombyggnad var klar i tid, men sedan var det trapp och entré utanför som skulle till och andra delar har vi gjort (och gör) själva, det är fortfarande inte klart..suck..men så är det. Vi börjar närma oss slutet. Tapetsering sker nu i helgen (bildbevis kommer sen) med Franks svarta Vårklocka! Tjohoo!

Ni har inte fått se hela(nya) hallen och jag lovade vill jag minnas lite bilder därifrån. So, here it goes.
Där, bakom skjutdörrarna (jag älskar skjutdörrar!) finns all vår ytterplaggsförvaring samt skor för hela året och för hela familjen. Allt på ett ställe och dolt. Wunderbar.Den här fåtöljen som jag plockat med mig hem från jobbet (1 av 2) kommer nog inte få stå kvar. Det blir en av de pallar jag tidigare köpt istället. Den med orange sits.
Istället för trista skokartonger eller dyrare alternativ för våra skor, så klädde jag de skokartonger skorna redan låg i med fint tyg. De andra skoboxarna är i tyg med plastad framsida för insyn. Bra köp från IKEA, 4 för 99:- men de funkar inte för alla skor eller stövlar. Kul med en blandning också.


Stövelhängare hittade jag på IKEA också. Super att hänga upp alla sorters stövlar med. Man sparar golvyta och det ser ganska fint ut att ha de hängandes också...

Lite kul i en hall måste man ju få ha

Ojsan vad suddigt det blev här då. När man öppnar dörren är det sig själv det första man ser ( i spegeln alltså) Hang-it-all sitter mittemot garderoberna. Även spegeln har jag köpt på IKEA. Bra köp.Ni vet ju att jag tjatat lite om fotoväggar och var-ska-man-ha-alla-foton-någonstans och att jag nämnt en hallgenomfart som är perfekt för ett galleri. Precis runt hörnet förbi spegeln ser det ut såhär (eller rättare sagt gjorde):

Nu förstår ni har vi satt upp en 185 cm lång tavellist på väggen till höger. Ni ser ju vilka vita ytor jag har att fylla!
So far ser det alltså ut såhär. Det blir svartvitt, lugnast så.

Längre fram i gången tänkte jag ha en familjefotovägg och då har såklart tankarna vandrat runt bland olika fina alternativ. Till slut blev det detta:
Dessutom helt gratis! "Min" färgbutik hade 2m av den här tapeten över till mig. Glömde såklart fråga vad det är för tapet, men den är full med tomma ramar som jag tänkte fylla med foton. Perfekt. Påminner om Lisa Bengtssons tapet Familjen. Det heter min vägg också :)    Är det någon som vet vad det är för tapet?
Jepp, det var allt jag hade att visa. 
I'll be back!These are som pics from the new entrance and hallway in our house.

13 kommentarer:

milla sa...

Vad roligt att se er nya hall. Kul med lite "innan inredning"-bilder och hur ni sedan byggt på efter hand. Så är det för oss allra flesta och allt man själv ska pyssla med tar alltid Lääängre tid än man först trodde. Fint med tavellisten och fotoramtapeten. Är det inte Lisa Bengtssons
"Familjen"? Kul att du kunde få en bit. Alltid roligt med Fynd! Ha en fortsatt trevlig vecka. Milla

Lotten sa...

Åhh vad fint det ser ut! Jag skulle såå gärna vilja ha stoora garderober med skjutdörrar så man kunde få undan allt plotter! Vilket härligt golv ni har!
Galleriet var ju härligt oxå och fotoväggen med familjen.

Kraam Lotten

Erica sa...

jag tror den kommer från Decor Maison. Har själv tittat på den länga för att ev sätta upp den i min hall. Det blev en annan tillslut men denna är inte alls dum...det får nog bli i ett annat rum!

Randiga Tråden sa...

Vad fina kartongerna är,snyggt.

Elin sa...

Vad snyggt allt va! Fast jag gillade bokstäverna med "Heja Bajen" bäst!
Ha en bra helg!

Materielltjej sa...

DEt är så fint! Underbar blogg

milla-andante sa...

Vilken hall ni får!! så härligt med sjutdörrar som bara slukar allt!! Läckra kartonger också!
Kram

•lotta på solrum• sa...

vad fint ni fått det i hallen! härligt. och lyxigt med skjutdörrarna!

I Veras hus sa...

Milla: Ja, så ser d nog ut för många alla fall. Det är inte Familjen-tapeten, men jag fick ett svar längre ned att den nog är från Decor Maison. Detsamma.

Lotten: Golvet är vi nog mest nöjda med faktiskt. Himla skönt att ha allt på ett ställe och som man sedan kan dra en dörr framför.

Erica: Tack för infon. Ja, det är nog ingen tapet man kanske vill sätta upp överallt känner jag. Men på en snutt sådär.

Randiga Tråden: Så enkelt blir det lite lyxigt:)

Elin: Heja Bajen. Precis. Tack.

Materielltjej: Vad gullig du är. Tack.

MillaAndante: Ja, helt plötsligt hänger jag rätt mkt i hallen...

Lotta: Tack snälla du.

Christina sa...

Gillar verkligen när man sätter upp bilder på tavel-tapeten, fint!

Mrs Lucky sa...

Vilken fantastisk hall. Någon gång i livet vill jag också ha en sån. Snygg och välorganiserad. Bara en sak. Det ska väl ändå stå Heja AIK?!? :)

erry sa...

Vilken fin hall ni fixat! Mycket praktiskt med skjutdörrar! Och en fin o färgglad Hang it all. :)

De där bokstäverna gillar jag mycket, var får man tag i såna? Panduro eller?

Gott Nytt År!

I Veras hus sa...

Christina: Ja, det är hur smart som helst. Hurra för den som kom på idéen.

Mrs Lucky: Tackar och bockar.
Inga fel här inte, förstår inte vad du menar...:)

Erry: Tack! Bokstäverna är från Panduro. Foam-någonting heter de. En burk med hur mkt som helst i.